..
Devops Danışmanlığı hizmetimizle, tüm sistematiği ve süreçlerini yeniden tasarlıyoruz.
Gelişmiş yöntem ve teknikler ile devops hizmetleri sunuyoruz. En güncel teknolojileri, araçları ve uygulamaları, geliştirme ekipleri ve it altyapısıyla bütünleştirerek uyarlıyoruz.
DevOps danışmanlığı ve gelişmiş devops çözümleri ile birlikte, it yönetimini ve süreçlerini, yeni nesil teknik ve pratikler ile baştan tasarlıyoruz. Maksimum verimlilik, performans ve maliyet kazancının yanında, ekiplerin ve süreçlerin gelişiminde katkı sağlıyoruz.
Uzman mühendis kadromuz ile ileri seviye devops hizmeti verirken, sürdürebilirlik ve gelişim temelli, gelecek odaklı hareket ediyoruz.
Profesyonel devops desteği çalışmalarımızı, diğer hizmetlerimiz olan Bilgi ve Siber Güvenlik Danışmanlığı, SecOps Desteği ve Yazılım Danışmanlığı gibi hizmetlerimizle bütünleştirebiliyoruz.
Deyls Teknoloji Merkezinde;
Altyapının kod bazlı yönetimi, "Git" tabanlı servisler ile güvenliği, takibi ve kolay yönetilebilirliği
Uçtan uca geliştirmelerin düzenli ve güvenli olarak sistemlere test edilerek uygulanması
Tüm altyapı unsurlarını, prosedür ve süreçlerinin sistematiğinin gelişimi ve tasarımı
Altyapının en küçük parçalarına bölünerek, kolay ve merkezi yönetebilirliğin sağlanması
Tüm altyapı unsurlarında, verimlilik & performans artışı ve maliyet kazancı elde edilmesi
Altyapı bileşenlerini izleme ve takip edebilme üzerine gelişmiş ekosistem inşa edilmesi.
İşletmelere DevOps temelli, gelişmiş it danışmanlığı hizmeti sunuyoruz.
Klasik eski usül yönetim tarzını, yöntemlerini ve bakış açısını, devops danışmanlık desteği özelinde geliştiriyoruz. İşletmelerin ana kültürlerini baz alıyoruz, ekiplerin alt kültürleriyle birlikte yeni DevOps kültürünü bütünleştirerek farklı bir noktaya evrilmesini sağlıyoruz.
Bir çok yenilikçi yöntemle birlikte, ekiplerin çalışma koşullarını, stillerini ve şartlarını iyileştiriyoruz. Ekiplerin projelere ve çalışmalara bakış açılarını değiştirerek, sınırlı sorumluluk alanlarını genişletiyor, ortak bir dilde, ortak bir vizyonda birlikte çalışabilme imkanı yaratıyoruz.
Altyapı için önemli bir çok konuyu, uygulamalarla birlikte otomatikleştiriyoruz ve kod bazlı bir zemin hazırlıyoruz. Devops destek hizmeti ile birlikte her noktada eşit tasarıma ve konfigürasyona sahip sistemler, yedeklilik ve kolay geri dönebilme imkanı, daha az iş yükü, daha fazla zaman elde edebilme gibi birbirinden değerli çözümler sunuyoruz.
Sunduğumuz devops danışmanlık hizmetleri ile işletmelere zaman, kaynak ve personel maliyetleri gibi önemli konularda ciddi avantajlar sağlıyoruz.
Hizmet kapsamlarını ve ücretlerimizi şeffaflıkla paylaşıyoruz.
Üstelik, sektörde iddialı fiyatlandırma politikalarına sahibiz!
Hizmete ulaşabilmenin zor ve pahalı olduğu algısını yıkmak istiyoruz.
Fiyatlandırma sayfamız üzerinde yayınladığımız tüm ücretlerimiz sabittir ve spesifikasyonlar harici, herhangi duruma bağlı olarak kesinlikle değişiklik göstermemektedir.
Özel koşullar olmaması durumunda, birebir yayınladığımız ücretler üzerinden teklif vermekteyiz.
Hizmet ücret ve detaylarımızın bulunduğu "Fiyatlandırma Politikalarımız" sayfamız içerisinde çok daha fazla detayı bulabilirsiniz.
Kısacası; 3'er aylık çeyrek dönem sonlarında, enflasyon ve ekonomik kriterleri baz alarak, rekabetçi politikamız ve düşük kâr marjı hedefimizi de göz önünde bulundurarak belirliyoruz.
İşletmelerin; uzman mühendisi bünyesinde istihdam etmesi halinde, bu seviyede uygun maliyetlerle, profesyonel bilgi ve tecrübeyle elde edemeyeceği fiyatlandırma politikalarına sahibiz.
Yayınlamış olduğumuz hizmet ücretlerimiz, tamamen bizim faaliyetlerimiz ve imkanlarımız için geçerlidir. Kapasitemiz doğrultusunda belirlediğimiz hizmet ücretleri ve detayları üzerinden hizmet vermekteyiz.
Ücretlerimizin güncellenmesi fakat web sayfamız üzerinden değiştirilmemesi durumunda, iş birliği yaptığımız işletmelerimiz web sayfamız üzerindeki eski ücretleri referans alabilir. Bu doğrultuda oluşabilecek problem ve aksaklıkları tamamen kendimize mâl ediyoruz ve mutsuz olmuyoruz.
Serbest piyasa koşullarında farklı danışmanlık işletmeleri, diledikleri hizmet fiyatlandırma / ücretlendirme çalışması yapmakta elbette özgürdür.
Biz yalnızca vermiş olduğumuz hizmetlerimiz, detaylarımız ve ücretlerimizden sorumluluk kabul ediyoruz.
Geçerli değildir, hizmet ücretlendirmeleri için entegratör firmaların bizimle iletişime geçmesi gerekmektedir.
Hizmetlerimizi aracı kurumlar olmadan vermeyi tercih ediyoruz. Fakat ihtiyaç veya zorunluluk gibi durumlarda, aracı kurumlar ile çalıştığımız zaman, hizmet süreçleri, detayları ve ücretleri gibi kapsamları biz yönetiyoruz.
Kurumsal devops danışmanlığı hizmetlerimizle, işletmelerin teknik altyapılarını ve tüm altyapı yönetim süreçlerini, DevOps pratikleri ve kültürü ile gelişim temelli yönetiyoruz.
Doğru teknik kurgular ve metotlarla, yalnızca projelere ve çalışmalara değil, işletmelere katma değer sağlayabilecek ekip, altyapı, hizmet kalitesi, performans ve verimlilik gibi tüm metriklere dikkat ediyoruz.
Yalnızca devops hizmetleri sunmuyoruz, aynı zamanda etkili Secops Danışmanlığı ve DevSecOps çözümleri de üreterek, ileri seviye it hizmetleri sunuyoruz.
Ticari ve kâr odaklı hareket etmiyoruz. İşletmeleri, ekipleri, hedefleri ve istenenleri doğru anlayarak, özümseyerek hareket ediyoruz. Doğru kurumsal devops desteği sunarak, gelişim ve sürdürebilir odaklı planlamalar yapıyoruz.
İşletmeleri, projeleri ve çalışmaları, herhangi kategoriye ayırmıyor, gerçek & eşit hizmet ve uygun fiyat politikamızı uyguluyoruz. Hizmetlerimizi bir bütün halinde veya ihtiyaca yönelik parçalar halinde verebiliyor, ekip çalışmalarına adapte olabiliyoruz.
Altyapı mimarisi için en doğru analiz çıkarılır ve uygun çözümler tasarlanır.
Mevcutta kullanılan kurgular incelenerek, doğru ve verimli yöntemler ile düzenlenir.
Altyapı ile ilgili tüm süreç ve prosedürler oluşturulur, gelecek temelli düzenlenir.
Tüm altyapı çalışmalarında, "kod olarak altyapı" - "Infrastructure as Code" (IAC) yaklaşımı benimsenerek uygulanır..
Cloud üzerine altyapı ve bileşenleri uyumlu bir şekilde konumlandırılarak, yönetimi ve desteği sağlanır.
Datacenter / Sistem odası üzerinde altyapı mimarisi konumlandırılarak, kurulumu, yönetimi ve desteği verilir.
Altyapıların Datacenter veya Cloud üzerinde uyumlu bir şekilde dönüşümü sağlanır, destek hizmetleri verilir.
Birden fazla Cloud ve Datacenter altyapısında, aynı anda çalışabilecek ideal altyapı dizayn edilir.
İşletmelerin herhangi teknik ekibe ihtiyacı olmadan, tüm yönetim ve destek süreçleri merkezi olarak üstlenilir.
Yol haritaları ve dönemsel planlar yapılarak, çalışmalarla birlikte her aşamada detaylı raporlama ve bilgi verilir.
İşletme içerisinde bulunan ekipler ile birlikte uyum içerisinde çalışılarak, yönetim ve destek süreçleri yürütülür.
Ekiplere altyapı, süreçler, müşteri ve talep yönetimi gibi tüm ekosistem üzerindeki ihtiyaçlarla ilgili eğitim verilir.
Hizmetlerimize dair detayların önemli bir bölümünü aşağıda inceleyebilirsiniz.
Daha fazlası ve merak ettikleriniz için lütfen bizimle iletişime geçin.
İşletmelerin it/bt birimlerini doğru ve etkili yönetebilmeleri için danışmanlık hizmetleri verilmektedir.
Ekip oluşturmak, eğitmek ve yönetme faaliyetleri, bütçe planlamaları, yatırımlar ve diğer tüm teknoloji ile ilgili ihtiyaçlarda, profesyonel çözüm ve destek sunulmaktadır.
See ProjectAltyapıların veri merkezleri veya iç it sistem odaları üzerinde barınması ve çalışması için gerekli olan tüm kapsamlı düzenlemeler yapılmaktadır..
Veri Merkezi, sistem odası tasarımı, kurulumu ve sonraki süreçteki tüm bakım ve destek faaliyetleri yürütülmektedir.
Yerel Public/Private cloud sağlayıcıları veya Google Cloud, Amazon, Azure, IBM ve Alibaba gibi cloud sağlayıcılar ile uyumlu çalışmalar yapılmaktadır.
Altyapıların taşıma işlemleri, baştan tasarımı, kurulumu ve desteği gibi konularda çalışmalar yürütülmektedir.
Cloud ortamlardan, veri merkezindeki fiziksel altyapılara veya veri merkezi üzerinde bulunan altyapıyı, cloud sağlayıcı ortamlarına taşınarak dönüşüm hizmeti verilmektedir.
İhtiyaçlar ve talepler doğrultusunda altyapı ve bileşenleri birebir veya ekstra geliştirilerek dönüşüm tamamlanmaktadır.
Dünya üzerinde milyonlarca kullanıcı ve altyapının kullandığı IAC standartları benimsenmektedir. Altyapı, sunucu, bileşenler ve ek kaynaklar, imkanlar dahilinde tamamen kod temelli olarak insan hatası olmadan yönetilmektedir.
Eşit konfigürasyonel metriklerle, hızlı müdahale edilebilir, yedeklenebilir, kontrol edilebilir ve yönetilebilir ekosistem yaratılmaktadır.
Altyapıya dair tüm sunucular, servisler ve uygulamalar merkezi olarak; paket yönetimi, güvenlik denetimi, key-token yönetimi, merkezi güncelleştirme gibi çeşitli yönetimsel mekanizmalar kurularak yönetilmektedir.
Sunucu altyapısı merkezi yönetim sistemleri üzerinden yönetilerek, yedeklilik, kolay yönetebilirlik ve verimlilik elde edilmektedir.
Servis ve uygulama bazlı, performans ve iyileştirmelerin de yapıldığı IAC standartlarında sunucu/os şablonları hazırlanmaktadır. Her an dakikalar içerisinde binlerce sunucu ve uygulama servisinin, hazır ve çalışır bir duruma gelmesi sağlanmaktadır.
Aynı zamanda eşit konfigürasyon, merkezi konfigürasyon yönetimi, merkezi dağıtım ve güncelleme gibi önemli avantajlar da sağlamaktadır.
Fiziksel sunucu ve ek kaynakları, vmware ürün grupları kullanılarak büyük bir sunucu parkı haline getirilerek, sanallaştırma çözümleri uygulanmaktadır.
Kurulum, yönetim, bakım, lisanslama ve ek ürünleri entegre etme kapsamında destek verilerek, geniş bir sanallaştırma hizmeti verilmektedir..
Yatayda ve dikeyde ölçeklenebilir microservice tabanlı altyapı inşa edilerek, yönetim, bakım ve operasyon işlemleri yapılmaktadır.
Mimari kurgulanması, dockerize dönüşüm, microservice mimarisine geçiş, containerize altyapı gibi önemli başlıklara uzman devops desteği verilmektedir.
Geliştirme ekiplerinin ürettiği geliştirmelerin, testleri, sürekli olarak derlenmesi, entegrasyonu, dağıtımı ve teslimi üzerine geniş bir CI/CD süreci kurgulanmaktadır.. Saniyeler içerisinde hazır kod bloklarının aktif edilmesi veya geri döndürülmesi gibi detaylı mühendislik çalışmaları uygulanmaktadır.
Mevcut imkanlar dahilinde; Continous Integration, Continous Deployment, Continous Delivery ve Blue Green Deployment süreçlerine uygun modelleme oluşturulmaktadır. Ekiplere zaman kazandırılarak, daha efektif üretim ve çözümlere odaklanılması sağlanmaktadır.
Altyapı ve uygulamaların yüklerini doğru dağıtmak, dengelemek, yedeklemek ve performanslarını arttırabilmek için detay mühendislik çözümleri üretilmektedir.
Altyapıların, uygulama ve servislerin, güvenli biçimde, performanslı ve olası tüm felaket senaryolarına hazırlıklı olması sağlanmaktadır.
Düzenli testler ile sürekli kontrol altında tutulmaktadır.
Sunucuların, uygulamaların, servislerin ve tüm alt yapının, kurulum ve konfigürasyonlarını ve datalarını yedekleme amaçlı birbirinden farklı çözümler geliştirilmektedir.
Belirli periyotlarla artımlı veya tam yedek alabilme, ihtiyaç duyulduğu zaman geri yükleyebilme üzerine genel ve spesifik kurgular yaratılmaktadır.
DevOps süreçleri ile birlikte imkanlar dahilinde otomatikleştirme gibi kurgular da dahil edilmektedir.
IT altyapısı ile ilgili var olan mevcut düzen düzeltilerek veya yeni bir ekosistem oluşturularak, düzenli ve kontrol edilebilir bir yapı inşa edilmektedir.
Çalışanların rutin operasyonel işlemleri, uyulması gereken süreçler, politika ve prosedürlerin oluşturulması gibi bir çok kapsam detaylandırılarak uygulanmaktadır.
Alt yapıya dair sunucular, servisler, uygulamalar ve tüm detaylara dair metrikler, her an izlenebilir, müdahale edilebilir ve alarm üretebilir bir ekosistem oluşturulmaktadır.
Grafik ve metrik bazlı, geçmişe yönelik ve anlık gibi bir çok ihtiyacına yanıt vermesi sağlanarak, sürekli takip, müdahale ve planlama gibi önemli avantajlar sunulmaktadır.
Merkezi bir log mekanizması kurgulanarak ve altyapının tüm bileşenleriyle birlikte loglarının, merkezi log mekanizması üzerinde toplanması sağlanmaktadır.
Anlık veya geçmişe yönelik log inceleme, grafik değerlendirme, analiz yapabilme veya regülasyonlarla uyabilme imkanları sunulmaktadır.
Altyapı yönetimi ile ilgili uzmanlık seviyesinde eğitimler verilerek, sistem yöneticileri yetiştirilmektedir. İyi bir DevOps uzmanı seviyesinde bilgi, beceri ve yetkinlik kazanmaları sağlanmaktadır. Herhangi durumda nasıl düşünecekleri, nasıl hareket edecekleri ve ne yapacakları gibi konularda rehberlik verilmektedir
Aynı zamanda işletmelere L1, L2 ve L3 seviyesindeki ekip düzeni kurulumu, ekiplere ve ekip üyelerine ayrı ayrı seviye eğitimleri verilmektedir.
İş birliği yaptığımız işletmelerden ve sektördeki çalışma arkadaşlarımızdan sık aldığımız bazı soruları derledik.
Neden DevOps hizmeti alınmalı, avantajları ve dezavantajları nedir, devops danışmanlık hizmeti gerekir mi gibi bir takım önemli bilgiler veriyoruz.
İhtiyaçların doğru analiz edilmesi, en az doğru ve güvenilir destek alınması kadar önemlidir.
Merak edilen, daha fazla soru ve yardım için bizimle iletişime geçin.
Bizimle İletişim GeçinYalnızca developer ekiplerinin veya operasyon ve sistem ekiplerinin yapacağı bir iş değildir.. Birlikte uygulamaları gereken bir kültür, çalışma biçimidir.
Kubernetes, microservice veya dockerize sistemleri kullanmak, Jenkins ile ci/cd süreci kurgulamak, cloud sistemlerde çalışmak demek değildir..
Bir uygulama, araç, program, kod değildir.. Cloud sistemleri kullanmayı öğrenmek değildir.
DevOps kavramı özünde “Development” ve “Operation” ekiplerinin, bir arada ortak vizyon ve amaçlar ile çalışmasını temsil eder.
DevOps bir kültürdür. Yeni nesil bir çalışma stili ve ekip modelidir.
Özünde her iki ekibin de ortak amaçlar doğrultusunda, bilgi, beceri ve tecrübelerini birleştirerek, ortak çalışabilmesi kültürüdür.
Ekiplerin projeleri ve çalışmaları daha iyi anlayabilmesi, kendilerini geliştirebilmesi, çalışma koşullarını iyileştirirken daha fazla performans metrikleri elde edebilmesidir.
Evet bir trend sayılır, Fakat aynı zamanda trend değildir.
Aslında bir gelişim sürecidir. Kapalı kutu olan, sınırlı sorumluluk alanları olan her iki ekibin, birlikte uyum sağlayarak çalışabilmesini temsil eder.
İşte bu noktada gelişim trendi kapsamında değerlendirebiliriz.
Fakat sadece bu trende ayak uydurmuş olmak için yapıldığı durumlarda, başarısız ve verimsiz sonuçlar alınan, onlarca günlük trendlerden biri durumuna da düşebilir..
Kısacası it ekosistemini iyileştirme sürecidir. Bu sürece dünya üzerindeki bir çok işletme, aynı anda başladığı için trend olarak görülmektedir. Fakat bu dönemsel bir trend değil, kalıcı bir gelişme sürecidir.
Öncelikle projelerde, ürünlerde, verimlilik ve performansta iyileştirme, artış v.b. parametreler aranıyorsa, DevOps önemli bir maddedir.
Elbette olmasa da olur. Bundan 6-7 yıl öncesine kadar böyle bir kavram hayatımızda yoktu ve bir şekilde hayatımız devam ediyordu…
Ekipler arası iletişim yalnızca ihtiyaçları olduğu kadar iyiydi.. birbirlerinin hayatlarını kolaylaştıracak çözümler üzerine pek düşünülmüyordu.. zaman ve kaynak maliyetine pek dikkat edilmiyordu..
Böyle bir sürü konuyu saatlerce konuşabiliriz. Kısacası olmasa da oluyordu..
Fakat hayatımıza DevOps’u soktuğumuz noktada, düzen çok başka yerlere evrildi. Bu bir gelişimdir ve buna ayak uyduran işletmeler sürdürebilirlik noktasında verim alabilir.
DevOps kesinlikle yapılmaz.. Çünkü yapılacak bir işlem, bir çalışma değildir.. Çalıştırılacak bir uygulama değildir…
DevOps uygulanır, benimsenir, işletmenin ana kültürü ve ekiplerin alt kültürleriyle bütünleştirilir..
Daha önce hiç bu yeniliğe girişmediyseniz veya girişip olumsuz tecrübeler edindiyseniz korkmayın!
Bu noktada biz varız! Doğru DevOps temelleri ile mükemmel bir altyapı yönetimi sağlıyoruz.
Öncelikle bugüne kadar; iyi anlamamak, iyi uygulayamamak ve yanlış kurgular dışında, devops ile ilgili dezavantaj diyebileceğimiz hiç bir probleme rastlamadık.
Avantaj noktasında onlarca konu başlığı sayabilmemiz mümkün. En önemlileri ise